Egyre népszerűbbé válik a falusi turizmus

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy olyan helyre mennek pihenni, ahol senki és semmi nem zavarja őket. Nagyon gyakorivá váltak az elvonulások, aminek keretein belül 10-20 ember megy el vidékre kikapcsolódni, jógázni vagy éppen meditálni. Ehhez jönnek hozzá a finom, legtöbbször vegán falatok, a szauna, a jakuzzi, hogy minden kerek legyen. Erről most azért ejtünk szót, mert mindezt falun, kisebb településeken, esetleg egy elzárt tanyán teszik meg a csoportok, ebből látszik, hogy egyre nagyobb az igény a falusi turizmusra. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy a falusi vendéglátás tanfolyam mikor indul, miért érdemes elvégezni, valamint kifejtjük, hogy mit érdemes tudni a falusi vendéglátásról úgy általában.

Vidéki élet és turizmus

Korábban sokáig nem volt divat falun nyaralni, telelni, pihenni, elvonulni. Manapság azonban egyre többen éreznek vágyat arra, hogy egy olyan helyre menjenek, ahol senki és semmi nem zavarja őket. Nem véletlen az sem, hogy ma már több falusi vendéglátás tanfolyam is indul, amin bárki részt vehet. Manapság ugyanis nemcsak azok választják ezeket a szálláshelyeket, akik olcsón akarnak utazni, hanem azok is, akik tényleg a természetességet és a vidéki életet kedvelik. 

Folyamatosan nyílnak meg a kisebb és nagyobb falusi vendégházak, ahol általában 10-20 ember fér el. Ez teljesen átlagosnak mondható, ráadásul előnyös, hiszen nem túl nagy, viszont nem is annyira kicsi, hogy egy kisebb csoport ne férjen el kényelmesen benne. Takarítás, vendéglátás és egyéb szempontból sem mindegy, hogy hány emberrel kell egyszerre foglalkozni. 

Kinek érdemes kipróbálnia a falusi vendéglátás képzést?

Ha valaki úgy gondolja, hogy szeretne vidéken élni, vendégekkel foglalkozni, kiszolgálni őket, akkor tudni kell, hogy vendéglátóként fontos, hogy szeressük az embereket és élvezzük azt, amit csinálunk. Nem árt az elhivatottság és a népi hagyományok iránti szeretet. Falusi vendéglátóként az elsődleges feladat a népi emlékek megőrzése lesz, kezdve a kisebb játékoktól, egészen az ételekig. 

Nem árt tehát, ha vendéglátóként tudunk főzni és itt nemcsak a konyháról, hanem a bográcsról és a kemencéről is szó van. Egy szalonnasütés vagy egy bográcsozás remek megoldás arra, hogy a városi embereket vidékre csalogassuk. Ezek vonzzák az embereket, segítenek nekik abban, hogy lelassuljanak, hogy megnyugodjanak.

Akihez közel áll a tervezés és a szervezés, annak mindenképpen érdemes egy próbát tennie a képzéssel. Fontos, hogy aktívan részt vegyünk minden folyamatban, figyeljük a pályázatokat, emellett meg kell tudni szervezni a vendégház körüli munkákat is. Hozzá kell tenni, hogy a feladatok között ott lesz a készletek nyilvántatrása, valamint az adminisztráció, ami sokszor jól jön, ha fizikailag már elfáradtunk.

Összegezve

A falusi turizmus tehát ismét felszálló ágban van, így ha szeretnénk, hogy ez így is maradjon és érdekel ez a világ, akkor érdemes kipróbálni a falusi vendéglátás képzést, amely bárki számára előnyös lehet, aki kedveli a vidéki életet. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*