Milyen kötelekre van szükség a kertben?

A köteleket már hosszú ideje használjuk, részét képezik a mindennapjainknak. Manapság azonban nem csak ipari felhasználásra alkalmazzuk, hiszen számtalan DIY projekt kapcsán jól jöhetnek. Az alapanyag tehát egyre népszerűbb, még a kertben is, ahol a kötél univerzális megoldásként van jelen.

Persze már csak az a kérdés, hogy hol lehet kötelet vásárolni? Ebben a cikkben mindenre választ adunk.

Mire használható fel a kertben egy jó kötél?

Az udvaron nemcsak a virágok kötözéséhez jöhet jól, hiszen bátran építhetünk belőle kültéri játék elemeket is. Az alapanyag segítségével szinte bármilyen kültéri játékot megalkothatunk a gyerkőcök számára. A vastag, természetes vagy mesterséges anyagból gyártott kötelek szakítószilárdsága kitűnő, így ellenállnak az időjárási viszontagságoknak, a legkisebbek is biztonságban érezhetik magukat. Legyen szó hintáról, mászókáról, esetleg függő ágyakról, számtalan esetben jöhet jól egy minőségi kötél.

Kerti kiegészítők

A kötelek segítségével dolgokat is tudunk rögzíteni. Sok esetben a plusz súly például egy tárolót kell megerősíteni. A komposztálókat sokszor túlterheljük, ilyenkor praktikus, ha van kéznél egy vastag és tartós kötél, amely kiváló megoldást nyújt a helyzetre. Használhatjuk továbbá nagyobb fák vagy bokrok esetén is, ahol esetleg szükség van plusz támasztékra. 

Egy sodrott pamut kötél pedig remek megoldás, ha strapabíró, nehéz és vizes szőnyegek súlyát elbíró kelléket keresünk. Ennek hála ugyanis pillanatok alatt készíthetünk odakint egy tartós ruhaszárítót, ami nemcsak esztétikusabb, mint egy damil változat, de még jobban is bírja a rendszeres használatot.

Korlát készítése

Ki ne szeretné a természetes megoldásokat, főleg a kertben. Néhány oszlop és kötél segítségével könnyedén gyárthatunk egyedi korlátot az udvarban. Mivel a kötelek vastagok és tartós anyagból készülnek, így bírják az esőt, a szelet, a havat, a napsütést és minden szélsőséges időjárást. 

Ha pedig van otthon kerti zuhanyzó, akkor a kötél szóba jöhet törölköző tartóként is. Ezt egyszerűen úgy tudjuk megcsinálni, hogy a kötél két végére egy erős csomót kötünk, a csomó előtt pedig egy fém pánttal a falra rögzítjük azt. Kiváló megoldás a már említett kinti zuhanyzó mellé, de remek választás akkor is, ha medencéről van szó, ahol az egész család fürdése után képtelenség lenne bent szárítani a törölközőket.

Összegezve

Egy erős, tartós és strapabíró kötél tehát a kertben is jól tud jönni, legyen szó kinti játékokról, törölköző szárításáról, tárolók rögzítéséről és még sorolhatnánk. Bízunk benne, hogy a cikkünk segítségével még több minden kapcsán szóba kerül majd a prémium kötél. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*