4 tipp munkaruházat és szerszámok online vásárlásához

Az utóbb időben jelentősen megugrott az online vásárlások száma, ami nem csak a hétköznapi ruházati termékekre, vagy a mindennapi használati tárgyainkra igaz, hanem bizony a munkaruházatra és a szerszámokra is. Éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk 4 tippet munkaruházat és szerszámok online vásárlásához.

1, Válasszunk megbízható webáruházat!

A legelső, amit megtehetünk a könnyed és biztonságos vásárlás érdekében, az az hogy egy megbízható webáruházat választunk vásárlásunk során.

Ehhez olyan apró részletekre érdemes odafigyelni, mint a megfelelő elérhetőségek, cég adatok feltűntetése az oldalon. Emellett az is célra vezető lehet, ha a böngésző segítségével utánanézünk az adott webáruház értékelésének, hiszen a sok elégedetlen értékelés valószínűleg megbízhatatlan eladót takar.

2, Döntsük el milyen feladatra vásárolunk!

Munkaruházat és szerszámok online vásárlása során nagyon fontos, hogy előre meghatározzuk milyen célra is szeretnénk vásárolni. Ezzel ugyanis könnyedén szűkíthetjük, az amúgy jellemzően igen széles kínálatot.

Egy szerszámgép esetében például kiemelten fontos, hogy az adott gépet otthoni barkácsolásra, vagy profi munkákhoz szeretnénk felhasználni. Előbbiek ugyanis jellemzően olcsóbbak, viszont teljesítményük, vagy épp kialakításuk kevésbé tartós, mint egy professzionális gépé.

Munkavédelmi ruházat esetében természetesen szintén nem mindegy, hogy csak egyszerű kertészkedéshez, ház körüli munkákhoz keresünk biztos megoldást, vagy épp hivatásos munka ellátásához keresünk védelmi eszközöket, mint például:

  • munkavédelmi bakancs
  • hegesztés elleni védelem
  • jólláthatósági ruhák, stb.

3, Határozzuk meg a szükséges méretet, teljesítményt!

Amennyiben az előbbi kérdést meg tudjuk magunkban felelni, akkor utána a számunkra szükséges méret, vagy szerszám esetében teljesítmény is döntő faktor lehet a vásárlás során.

Munkavédelmi ruhák esetében kiemelt fontosságú, hogy a kiválasztott ruha ne legyen se túl nagy, se túl kicsi, hiszen az indokolatlanul nagy méret egy esetleges baleset kockázatát növelheti, míg a kisebb méret kényelmetlen viseletet biztosíthat.

Szerszámok esetében, főképp a szerszámgépek esetében mérvadó a teljesítmény, ami a felhasználhatóságot is befolyásolhatja. Ezen a téren mindenképp érdemes megfontolni azt is, hogy egy akkumulátoros, egy elektromos, vagy egy benzines szerszámgépre van-e szükségünk. Természetesen mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya is.

4, Figyeljünk a plusz funkciókra!

Munkavédelmi ruhák és szerszámok esetében is érdemes továbbá odafigyelni a plusz funkciókra is. Szerszámok esetében ez lehet például:

  • gyorstokmány
  • állítható fordulatszám
  • állítható forgási irány, stb.

Munkavédelmi ruhák esetében szintén széles a kör, ami főképp plusz védelmi funkciókban jelenik meg. Lábbelik esetében például egy ESD talp, vagy vízlepergető kialakítás érhet sokat, de hideg téli napokon egy fűtött munkaruha is aranyat érhet a kihűléssel szemben.

Összegezve: A fenti néhány tipp segítségével mindenki körültekintőbben vásárolhat magának online szerszámot, szerszámgépet, vagy épp munkavédelmi ruházatot. Ezért mindenképp érdemes ezeket fejben tartani a vásárlás során.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*