Milyen ruhát viseljünk a kertben a nyári forróságban?

A nyári hőségben a kint, illetve a kertben végzett munka hatékonysága nagy mértékben lecsökkenhet. Ezekben a hónapokban a kint tevékenykedőket nemcsak személyesen viseli meg a kánikula, hiszen a kertészkedés során lassan dolgozunk, többet is hibázhatunk. Ahogy a munkahelyen, úgy otthon is érdemes odafigyelni pár apróságra, ha 25 fok feletti hőmérsékletben kapálnánk a veteményest. Lássuk, hogy milyen ruhát érdemes viselni a kertben a nyári forróság esetén! 

A megfelelő munkavédelem 

Nemcsak a munkahelyen írják elő, hogy mit kell figyelembe venni a hőségben. Otthon ugyanolyan fontos, hogy igyekezzünk árnyékos helyet keresni, illetve nem árt nagyobb mennyiségben folyadékot is pótolni. Nemcsak a munkaképességre van hatással a 25-30 fok feletti időjárás, hanem veszélyes lehet az egészségre is. Ráadásul nagyobb a balesetveszély lehetősége is, így nem árt megfelelően felöltözni sem.  

Vannak esetek, amikor különösen veszélyes lehet védelem nélkül a szabadban tartózkodni. A nyári időszakban tehát szükség lehet pár ruhára, ami alkalmas lehet ebben az időszakban.  

Munkavédelmi nadrág 

A nyári hőségben ideális munkavédelmi nadrág, ami védi a bőrt a káros napsugaraktól, illetve légáteresztő és szellős, tehát csökkenti a hőérzetet. A munkavédelmi nadrág anyaga a legjobb, ha vékony pamutból van, a színe pedig lehetőleg világos legyen. Amennyiben pedig a munkakörülmények megengedik, márpedig otthon senki nem írja elő, hogy mit viselj, akkor a legjobb, ha rövidnadrágot választasz.  

Ideális felsőruházat 

Ezekben a hetekben megteszi egy kényelmes pamutpóló, ami lehetőleg világos árnyalatú, így nem nyeli el a fényt, mint például egy fekete trikó.  

Munkavédelmi cipő 

Nem mindegy továbbá, hogy milyen cipőben megyünk ki a kertbe ilyenkor, fontos, hogy a lábbeli megvédjen bennünket a mechanikus sérülésektől. Még jobb, ha légáteresztő és szellős, esetleg vízlepergető, így biztosak lehetünk, hogy kellő védelmet nyújtunk a lábunk számára.  

Időzítsük az időjáráshoz a kinti munkát 

Mielőtt úgy döntünk, hogy a negyven fokban kezdünk el tavat építeni, gondoljuk át okosan, hogy nem-e éri meg várni vele és megtenni mindezt az esti időszakban, vagy muszáj napközben kimenni. Nem jó ugyanis, ha megerőltető fizikai munkát a tűző napsütésben végezzük el, ha mégis muszáj, akkor iktassunk be pihenőket, tartsunk limonádé szünetet, ami felfrissít és lehűt bennünket.  

További hasznos tippeket olvashatsz a 4 tipp munkaruházat és szerszámok online vásárlásához című cikkben.

Összegezve 

A nyári hőségben végzett kerti munka esetén sem árt megfelelő védelemmel ellátni a testünket. Legyen szó egy kényelmes lábbeliről, ami a mechanikai sérülésektől óvja meg a lábunkat, esetleg egyéb felső vagy alsó ruházati termékről. A munkavédelmi nadrág anyaga a nyári hőségben a legjobb, ha légáteresztő vékony pamutból van, de nem árt az sem, ha valamilyen világos színt választunk.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*